Tarife

MASAJ TERAPEUTIC:

 • segmentar / plaman (stang sau drept) - 15 min = 25  lei /sedinta
 • segmentar / plaman (stang sau drept) - 30 min = 35 lei /sedinta  
 • total (ambii plamani)  - 15 min = 45 lei /sedinta  
 • total (ambii plamani)  - 30 min = 50 lei /sedinta  
 • segmentar, 15 min / 10 sedinte = 200 lei
 • segmentar, 30 min /10 sedinte = 300 lei
 • total (ambii plamani), 15 min /10 sedinte = 400 lei
 • total (ambii plamani), 30 min / 10 sedinte = 450 lei

 

KINETOTERAPIE: 

 • individual, 20 min = 30 lei/sedinta
 • individual, 45 min = 50 lei/sedinta
 • individual, 20 min/10 sedinte = 250 lei
 • individual, 45 min/ 10 sedinte = 450 lei
 • individual, 20 min/ 20 sedinte =450 lei
 • individual, 45 min/ 20 sedinte = 850 lei

Funcţia respiratorie este una din funcţiile vitale, a cărei perturbare poate fi fatală.

În patologia respiratorie este foarte important menţinerea unui nivel minim de funcţionare. Prin aplicarea anumitor tehnici, masajul, poate contribui la stimularea inspiraţiei si a expiraţiei, la mobilizarea si eliminare secreţiilor în cazul afecţiunilor obstructive, la relaxarea musculaturii respiratorie.

Pentru a influenţa aparatul respirator se recomandă aplicarea masajului asupra peretelui anterior si asupra pereţilor laterali ai toracelui, a spatelui si a cefei.

Poziţia pacientului: decubit dorsal pentru masajul toracelui, decubit ventral pentru masajul spatelui si a cefei, decubit lateral pentru masajul peretelui lateral al toracelui.

Manevrele de masaj utilizate:

 • netezirea, 
 • fricţiunea si
 • frământatul 

sunt asociate cu acţiunea mecanică a procedeelor penetrante precum plescăitul, 
bătătoritul, presiunile si vibraţiile.

Sedinţa începe prin aplicarea unui masaj al spatelui si al toracelui, manevrele fiind executate în legătură directă cu fazele respiratiei.

Din poziţia de decubit dorsal si rezemat, pacientul inspiră si expiră profund, ritmic fără efort. Kinetoterapeutul, în dreapta pacientului, pătrunde cu mâinile sub braţele acestuia, palmele pe regiunea intercostală dreaptă si stângă, cu degetele îndreptate spre coloana vertebrală.

Din această poziţie, spre sfârsitul inspiraţiei ridică toracele, asociind miscarea cu vibraţii. În timpul expiraţiei palmele kinetoterapeutului alunecă încet spre partea anterioară a coastelor si la sfârsitul expiraţiei exercită presiuni usoare însoţite de vibraţii.

Masajele superficiale influenţează decongestionarea circulaţiei, îmbunătăţind schimburile nutritive.

Masajele profunde ajută funcţia respiratorie prin activarea schimburilor gazoase din alveolele pulmonare, prin degajarea căilor respiratorii, cresterea amplitudinii respiratorii si stimularea circulaţiei profunde.

Masajul în aceste zone are ca efect resorbţia secreţiilor pleurale.

Pentru mobilizarea secreţiilor se aplică presiuni vibrate, pe timpul expirator al respiraţiei, pe toracele inferior anterior si posterior.

Pentru eliminare secreţiilor se folosesc procedee care provoacă expectoraţiile (tusea), tapotament aplicat la nivelul spatelui cu faţa palmară a degetelor sau cu palma în căus la nivelul primelor vertebre toracale, presiuni vibrante la nivelul manubriului sternal.

Masajul  zonei cervico-scapulare,  masajul spatelui, masajul toracelui si a zonelor musculare contractate sunt foarte indicate în astmul bronsic. Netezirile sunt efectuate in lungul muschilor paravertebrali, cu policele, 

cu eminenţa tenară sau hipotenară, cu faţa palmară a mâini. Între atacurile astmatice, masajul poate fi aplicat pentru tratarea muschilor respiratori care pot

 fii obosiţi, contractaţi sau în spasm.

Desi in tratamentul enfizemului pulmonar masajul este mai puţin folosit, are posibilitatea de a facilita lucrul ventilator si are un efect global asupra comportamentului motor specific al pacientului datorat dispneei si tendinţelor de sedentarizare.

În funcţie de gradul de dispnee si de prezenţa insuficienţei cardiace va fi aleasă si poziţia din care se va efectua masajul. Cea mai tolerată poziţie a pacienţilor cu enfizem pulmonar este aceea de decubit lateral.

În anumite situaţii la pacienţii cu pleurezie se poate observa în timpul examinării prezenţa unui infiltrat cutanat la nivelul hemitoracelui afectat, care este greu imobilizat împiedicând efectuarea inspiraţiei si expiraţiei corespunzătoare. Prin urmare masajul aplicat la nivelul acestui hemitorace contribuie la recuperarea mobilităţii cutiei toracice.

Pentru prevenirea sau combarerea fibrozei retractile sunt indictate procedeele de masaj.

Masajul poate fi utilizat doar în lipsa inflamaţiilor si a infecţiilor respiratorii, fiind contraindicat în anumite patologii ale sistemului respirator:

 • bronsită acută;
 • pneumonie.

În astmul cronic trebuie sa se tină seama de riscul apariţiei cordului pulmonar cronic, astfel sedintele de masaj trebuie efectuate cu mai multă atenţie.

Masajul are o eficienta sporita si datorita pozitiilor in care poate fi pacientul (procliva sau decliva), pozitii care pot facilita si cu ajutorul fortei gravitationale expectoratia, fapt care ajuta respiratia si eliminarea secretiilor care impiedica pulmonul sa aiba o activitate normala. Kinetoterapeutul are acces prin aceste pozitii foarte usor la lobii plamanului, putand actiona punctual pe zona afectata si cu rezultate vizibile.

Sedintele de masaj vor dura in medie maxim 20-30 minute , tinand cont ca pacientii care sufera de aceste patologii, obosesc mai repede si necesita o atentie deosebita din partea kinetoterapeutului. Durata tratamentului este indicata a se efectua in fiecare zi timp de 20-30 de zile pentru a avea rezultatul dorit, dupa care se recomanda un nou consult medical.

Kinetoterapia pacientului suferind de boli ale sistemului pulmonar, consta in afectuare de exercitii care ajuta atat respiratia cat si intarirea muschilor care ajuta respiratia, aici mergand de la exercitii simple de inspir si expir controlat, efectuate din pozitii corecte ale corpului si mergand pana la exercitii mai complexe de respiratie insotite de mers pe banda, bicicleta, sau in fata oglinzii si cu ajutorul miscarilor bratelor. In fiecare etapa pacientul v-a fi supervizat tot timpul de kinetoterapeut, acesta corectand miscarile si corectitudinea acestora. De multe ori, o pozitie incorecta a pacientului dauneaza foarte mult procesului de respiratie si implicit volumului de oxigen care ajunge la alveolele pulmonare. O corectare a acestor pozitii vicioase de care pacientul nu isi da seama, ajuta enorm la stabilirea functionarii normale a sistemului respirator,

Sedintele de kinetoterapie ajuta chiar si dupa o simpla raceala sau  gripa, intarind prin miscare sistemul imunitar slabit al pacientului. Miscarea in sine creeaza o stare de bine pacientului, astfel psihic vorbind el beneficiaza indirect si de o revenire in plan mental, corectand ideea de om suferind cu cea de om care isi poate desfasura activitatile zilnice normale.